fbpx
În trend

AirMoldova nu mai utilizează avioanele companiei ucrainene YanAir! Contractul a fost întrerupt de circa o lună

Air Moldova, nu mai are nicio relație contractuală cu Yan Air de aproape o lună, se precizează într-un comunicat de presă difuzat vineri, 7 iunie. Mai mult, compania dă asigurări că toate avioanele din flota sa sunt sigure și corespund tuturor standardelor internaționale, dovadă fiind și certificatele emise de instituții internaționale în domeniu.
Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Informăm opinia publică că, de la mijlocul lunii mai, Air Moldova nu mai are nicio relație contractuală cu compania Yan Air. Air Moldova nu folosește serviciile acestei companii și, respectiv, niciun avion Yan Air”, a anunțat compania.

În același timp, Air Moldova precizează că toate avioanele din flota sa și cele care prestează servicii companiei sunt sigure și corespund tuturor standardelor de calitate și siguranță. „Acestea sunt verificate și testate permanent la cele mai cotate centre și de specialiști internaționali în domeniu”, notează operatorul aerian.

De asemenea, Air Moldova amintește că dispune de certificate de calitate și securitate eliberate de autorități aeronautice internaționale de prestigiu. Printre acestea este și certificatul transmis recent de Agenția de Siguranță Aeronautică Europeană, potrivit căruia Air Moldova este una sigură și prestează servicii de calitate în conformitate cu standardele UE.

În acest context, Air Moldova îndeamnă instituțiile media care au difuzat informații false despre avioanele companiei și relațiile sale cu Yan Air să publice dezmințirile de rigoare. „Având în vedere informațiile prezentate mai sus, îndemnăm toate instituțiile media care au publicat știri false despre avioanele Air Moldova și relațiile sale contractuale cu alte companii, să publice dezmințirile care se cer, în conformitate cu legislația în vigoare și cu prevederile Codului deontologic al jurnaliștilor”, conchid reprezentanții companiei.

Amintim că Air Moldova este și singura companie din Republica Moldova care deține un certificat de securitate Operational Safety Audit eliberat de Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA), punctează comunicatul difuzat de companie.

Articole asemănătoare

Back to top button