fbpx

Agenția Proprietății Publice cheamă în judecată compania „Avia Invest”, solicitând recunoașterea nulității contractului de concesiune a Aeroportului Chișinău

Acum două zile, Agenția Proprietății Publice a depus o cerere de chemare în judecată împotriva SC „Avia Invest” S.R.L., prin care a solicitat recunoașterea nulității contractului din 30 august 2013 de concesiune a activelor aflate în gestiunea Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” și a terenului aferent acestora.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Despre acest lucru a informat prim-ministra Maia Sandu, printr-o postare pe Facebook. Aceasta a menționat că „acest contract de concesiune este unul abuziv, a fost încheiat cu multiple încălcări ale cadrului normativ în vigoare, fiind, de asemenea, în detrimentul interesului statului”.

„Aeroportul trebuie să aducă beneficii statului și cetățenilor Republicii Moldova. Credem că există suficiente argumente pentru declararea nulității contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău”, a mai specificat șefa Cabinetului de miniștri.

Amintim că Guvernul a abrogat patru hotărâri privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Este vorba despre hotărârea cu privire la aprobarea concesionării activelor aeroportului, decizia privind inițierea proiectului parteneriatului public-privat pentru concesionarea aeroportului, hotărârea pentru aprobarea rezultatelor concursului închis de selectare a concesionarului și hotărârea privind reconfirmarea aprobării concesionării activelor Aeroportului.

Acordul de concesiune a Aeroportului Chișinău a fost semnat pe 30 august 2013, între Agenția Proprietății Publice și compania „Avia Invest”.

Articole asemănătoare

Back to top button