fbpx

30 de lei pentru o călătorie cu troleibuzul turistic: Ce include biletul

Prețul unei călătorii cu troleibuzul turistic în municipiul Chișinău a fost stabilit în mărime de 30 de lei. Acesta va circula din 1 august. Călătoria va dura de la o oră la o oră și 20 de minute, iar pe parcursul călătoriei vor fi difuzate audio-ghiduri despre cele mai importante obiective turistice din municipiul Chișinău, în limbile română, rusă și engleză. Potrivit IPN, transportul va merge pe o rută care va parcurge cele mai importante puncte de atracție turistică. O decizie în acest sens a fost votată astăzi de consilierii municipali.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Roman Vitiuc, şeful Direcţiei generale, economie, comerţ şi turism la Primăria Chişinău, prețul este calculat pentru o rută. Se planifică desfășurarea a patru rute pe zi, sâmbătă și duminică.

Într-un proiect comun cu Ambasada Ucrainei, se va pune pe rută, cu anumite ocazii, și audio-ghiduri traduse în limba ucraineană.

Capacitatea de îmbarcare a troleibuzului este de 22 de persoane, așezate pe scaune.

Deocamdată, nu s-au prevăzut scutiri de taxă pentru anumite categorii de persoane, dar cu anumite ocazii vor fi organizate excursii gratuite.

PAS a propus ca copii până la 7 ani să meargă gratuit cu acest troleibuz, iar cei până la 12 ani să aibă o reducere de 50%, dar amendamentul nu a trecut.

Proiectul „Troleibuzul Turistic” este dedicate celor 585 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului.

Articole asemănătoare

Back to top button