fbpx

Zelenski: 100 de ucraineni mor zilnic în Ucraina. Rusia vrea negocieri, Ucraina spune că nu va ceda teritorii

Forțele ruse își continuă atacurile în Donbas, în special asupra Severodonețk. Ucraina spune încă o dată că nu va conveni un armistițiu cu Rusia care să implice cedarea de teritorii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că între 50 și 100 de ucraineni mor în fiecare zi pe frontul de est al războiului.

Cele mai grele lupte se concentrează în jurul orașelor Sievierodonetsk și Lisihansk din Lugansk.

Serhiy Gaidai, guvernatorul orașului Lugansk, a declarat într-un interviu la televiziune locală că Sievierodonetsk a fost atacat din „patru direcții diferite”, dar că rușii nu au reușit să intre în oraș.

Negociatorul rus Vladimir Medinski a declarat că Rusia este dispusă să reia negocierile de pace cu Ucraina şi a dat asigurări că acestea au fost suspendate din cauza Kievului.

„Suntem gata să continuăm dialogul”, a afirmat Vladimir Medinski, consilier al Kremlinului responsabil de negocierile cu Kievul, într-un interviu acordat televiziunii din Belarus.

„Îngheţarea discuţiilor a fost în întregime o iniţiativă a Ucrainei”, a susținut el, adăugând că „mingea este în terenul” ucrainenilor. „Rusia nu a refuzat niciodată negocierile”, a mai spus negociatorul rus.

Articole asemănătoare

Back to top button