fbpx

Votul în diasporă: Cu 25% mai multe secții de votare și cu peste 100% mai multe buletine de vot

Guvernul a decis că pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, în afara țării vor fi deschise 125 de secții de vot, cu 25 mai multe decât la prezidențialele din 2016.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În diasporă urmează să fie constituite 3 circumscripții, una la est de Moldova, una la vest și una pentru Statele Unite și Canada. Cele mai multe secții urmează a fi deschise în Italia – 29, în România și SUA vor fi câte 12, în Rusia – 11, în Franța – 7. De asemenea, în Spania și Portugalia vor fi constituite câte 5 secții, în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord – 4, în Ucraina – 3, în Canada – 3 și în Turcia – 3.

De asemenea, ministrul Tudor Ulianovschi a mai declarat că pentru prima dată vor fi deschise secții de votare în Croația, Norvegia, Georgia și Emiratele Arabe Unite.
Amintim că alegerile parlamentare vor avea loc la 24 februarie curent și se vor desfășura în baza sistemului electoral mixt, 51 de deputați urmând să fie aleși pe circumscripții uninominale, iar 50 – pe liste de partid. În aceeași zi va fi organizat și un referendum consultativ, participanților fiindu-le adresate două întrebări: „Sunteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?” și „Sunteți ca poporul să poată demite deputații din funcție, dacă nu-și îndeplinesc corespunzător obligațiile sale?”.

 

Articole asemănătoare

Back to top button