fbpx

Vor „zbura” imediat din funcție. Angajații instituțiilor de învățământ care vor colecta bani de la părinți își vor pierde locul de muncă

Angajații instituțiilor de învățământ care vor colecta bani de la părinți vor fi eliberați din funcție. Decizia a fost anunțată astăzi de primarul interimar al Chișinăului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ruslan Codreanu a menționat că „în perioada 2018-2019 au fost alocate sume considerabile pentru sistemul de învățământ. Municipiul nu a avut niciodată un buget mai mare, peste 100 de milioane de lei, inclusiv școli, grădinițe, licee și instituții sportive”.

Astfel, edilul interimar a solicitat ca până pe 1 mai în toate instituțiile de învățământ să să facă o inventariere a bunurilor, iar pe panoul informativ să fie plasată informația cu privire la banii alocați din bugetul municipal, pe ce s-au cheltuit și de ce mai este nevoie.

„Nu odată am auzit de la părinți că fiecare grupă nouă care vine cumpără ceva nou pentru instituția de învățământ. Și cum pleacă grupa, pleacă și lucrurile care au fost cumpărate.

Solicit pe fiecare grupă din grădiniță să fie plasată informația câte produse de igienă sunt cumpărate. Fiecare părinte să cunoască cât săpun, hârtie etc se alocă. Să se vadă că pentru grădinița X sau pentru școala X, din bugetul municipal s-a alocat suma respectivă pentru reparația cantinei și pentru mobilier, mai este nevoie de reparația acoperișului, schimbate geamurile etc”, a menționat Codreanu.

Lunar, instituțiile de învățământ vor prezenta câte un raport în care vor da explicații pentru ce bunuri au fost cheltuiți banii alocați. În acest sens, primarul interimar al capitalei a menționat că va merge împreună cu DGETS pentru a verifica dacă instituțiile se conformează potrivit ordinului.

„Cu suportul colegilor de la CNA, am elaborat careva prevederi, care am să rog Direcției Generale Educație să le împacheteze într-un ordin intern și să le facă obligatorii pentru executare. 

Există codul muncii, care clar prevede care sunt sancțiunile pentru depășirea de atribuții. Nu vom mai scrie scrisori la CNA, dar tot ce înseamnă colectarea de bani sau instigarea la colectarea de bani, vor fi sancționați cu eliberarea imediată de la locul de muncă”, a conchis Ruslan Codreanu.

Articole asemănătoare

Back to top button