fbpx

Vor primi 810€ la pachet cu experiențe de vis în Franța și Belgia. 13 studenți francofoni din Moldova vor avea burse de stagiu internațional

13 studenți vorbitori de limbă franceză din țara noastră vor beneficia de burse de stagiu internațional, acordate de către Agenția Universitară a Francofoniei. Tinerii câștigători își fac studiile la Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și Universitatea Tehnică. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceștia au fost desemnați în cadrul programului AUF, „Mobilități de stagiu internațional”. Anul acesta, au fost atribuite 27 de burse pentru studenții francofoni din Europa Centrală și de Est, de la nivelurile Licență și Masterat, din opt țări diferite.

Studenții vor beneficia de burse de stagiu pentru o perioadă de la 1 la 3 luni, în perioada aprilie – noiembrie 2019. Ei vor avea ocazia să acumuleze o prețioasă experiență profesională în diverse structuri din Franța și Belgia: centre spitalicești, întreprinderi, centre culturale și sociale.

Francofonii selecționați în cadrul programului vor beneficia de o bursă lunară de 810€, acoperirea cheltuielilor de transport și o asigurare medicală pentru perioada stagiului. De asemenea, ei vor dobândi competențe care le vor facilita inserția profesională și le vor spori angajabilitatea.

Menționăm că programul „Mobilități de stagiu internațional” este lansat în fiecare an și vizează familiarizarea studenților cu mediul profesional care corespunde domeniului lor de studii.

Articole asemănătoare

Back to top button