fbpx

Volodimir Zelenski, invitat de către Joe Biden la Casa Albă

Președintele american Joe Biden l-a invitat la Casa Albă pe omologul său ucrainean Volodimir Zelenski. Anunțul a fost făcut de luni, de către consilierul președintelui american pentru securitate naţională, Jake Sullivan.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul unui apel telefonic, Biden i-a declarat lui Volodimir Zelenski faptul că susţine „suveranitatea şi integritatea teritorială” a Ucrainei, a spus Jake Sullivan, cu câteva zile înainte de summit-ul de la Geneva dintre preşedintele SUA şi preşedintele rus Vladimir Putin.

„Aşteaptă cu nerăbdare să-l primească la Casa Albă în această vară”, a adăugat consilierul pentru securitate națională a președintelui SUA, conform Agerpres.

În luna aprilie, preşedintele american Joe Biden a exprimat „sprijinul neclintit” al SUA pentru suveranitatea Ucrainei într-o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean Volodomir Zelenski.

Jake Sullivan a fost trimis la Geneva pentru a pregăti, împreună cu omologul său rus, întâlnirea dintre Joe Biden și Vladimir Putin, prima de când președintele american a preluat mandatul.

Cei doi lideri „au discutat despre parteneriatul strategic în susţinerea planului preşedintelui Zelenski în lupta împotriva corupţiei şi implementarea agendei unor reforme, în baza valorilor noastre democratice împărtăşite şi apiraţiilor euroatlantice ale Ucrainei”, a mai anunţat într-un comunicat Psaki.

Zelenski i-a mulţumit lui Biden pentru această invitaţie, „în iulie”.

„Mă bucur pentru această întâlnire, care ne va permite să discutăm despre mijloace de extindere a cooperării strategice dintre Ucraina şi Statele Unite”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter liderul ucrainean.

Back to top button