fbpx

Vladimir Putin risca să fie asasinat în Serbia. Ce au descoperit polițiștii în casa suspectului reținut?

Președintele Federației Ruse risca să fie asasinat în timpul vizitei sale în Serbia. Din fericire, autorităţile sârbe au reuşit să dejoace planul celui care ar fi trebuit să-l împuște pe Vladimir Putin, cu o zi înainte de vizita oficialului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit oamenilor legii, suspectul este un simpatizant al grupării teroriste Stat Islamic, într-o localitate din sud-vestul ţării. În momentul în care a fost reţinut, acesta avea asupra sa o armă cu lunetă, iar în locuinţa lui au fost găsite mai multe materiale explozibile care, spun oamenii legii, puteau fi folosite pentru realizarea unei bombe.

Din primele informaţii, motivul atacului asupra lui Vladimir Putin îl reprezenta campania pe care Rusia o duce împotriva jihadiştilor Stat Islamic în Siria, scrie presa românăPlanul era ca liderul de la Kremlin să fie asasinat în timpul unuia dintre evenimentele publice, pe care le are programate în timpul vizitei în Serbia.

Nu este pentru prima dată când apar scenarii de atacuri violente asupra liderilor politici. În 2016, autoritățile anunțau că premierul – pe atunci – Aleksandar Vucici, a fost dus într-un loc sigur după ce în apropierea domiciliului familiei sale ar fi fost găsit un adevărat arsenal de arme și muniții. Vucic afirmase în trecut că a primit amenințări, din cauza reformelor economice pe care le-a promovat.

Articole asemănătoare

Back to top button