fbpx

Vlad Plahotniuc a înregistrat al doilea cel mai bun scor electoral pe circumscripțiile din țară. De câți cetățeni a fost susținut?

Majoritate covârșitoare la Nisporeni pe circumscripția nr. 17, unde a candidat liderul PD, Vlad Plahotniuc. Democratul a înregistrat unul dintre cele mai bune scoruri electorale pe circumscripțiile din țară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Liderul democraților s-a bucurat la Nisporeni de susținerea a circa 21.000 de alegători sau peste 72% din cetățenii care au participat la vot.

Contracandidatul lui Vlad Plahotniuc din partea blocului ACUM, Ion Terguță, a acumulat puțin peste 18 la sută din voturi și a pierdut la o diferență de peste 15.000 de voturi. Pe a treia poziția a ajuns socialistul Pavel Artamonov, cu 6,4% din sufragii.

Pe circumscripțiile din țară, Plahotniuc este devansat doar de socialistul Fiodor Gagauz, care a candidat pe circumscripția nr. 46 – UTA Găgăuzia, acumulând cu circa 1000 de voturi mai mult decât Plahotniuc.

Duminică, după închiderea secțiilor de vot, Vlad Plahotniuc a mulțumit alegătorilor pentru încrederea acordată și a declarat că va continua reformele pornite de către PDM.

Citește și: 

infografic | Își recunoaște onorabil înfrângerea. Valeriu Ghilețchi îl felicită pe Dumitru Alaiba: „A fost o luptă grea”

infografic | Maia Sandu, lider pe circumscripția Europei de Vest. Câștigă cu aproape 80% din voturile diasporei

Andrei Năstase se bucură de victorie: „Lupta noastră politică pentru oamenii liberi ai Moldovei abia începe!”

lista nominală | Ei sunt cei 101 deputați aleși de cetățenii Republicii Moldova în Parlament

 

Articole asemănătoare

Back to top button