fbpx

Viralul de pe TikTok care te lasă fără mașină: S-au furat deja multe cu acest „tutorial”

Hyundai și Kia lansează o actualizare de software pentru a preveni furturile de pe TikTok. Patch-ul vine după cel puțin 14 accidente raportate și opt decese.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Kia și Hyundai au lansat recent o actualizare de software, după ce o provocare virală pe TikTok, care i-a învățat pe utilizatori cum să pirateze vehiculele. Dar, deocamdată, este disponibil doar pentru un milion de vehicule selectate, dintre cele patru milioane de mașini care, în cele din urmă, vor avea nevoie de patch-ul acesta.

O provocare lansată pe TikTok, un pericol

Totul a început ca „Provocarea Kia” care datează cel puțin din mai pe TikTok, demonstrând modul în care „băieții Kia” folosesc cabluri USB pentru mașinile cu fire. Proprietarii au prins curând furtul la scară largă și au început să dea în judecată producătorii de mașini pentru lipsa de răspuns. Procesul de acțiune colectivă spunea că anumite modele de mașini Kia și Hyundai nu aveau dispozitive de imobilizare a motorului, un dispozitiv obișnuit care previne furtul mașinii, făcând ușor accesul, a raportat TechCrunch în septembrie, anul trecut, scrie Playtech.

Proprietarii de mașini ai modelelor afectate, cum ar fi Elantra 2017-2020, Sonata 2015-2019 și Venue 2020-2021 pot vizita un dealer local pentru a instala actualizarea antifurt, a spus Hyundai într-un comunicat. Actualizările includ un autocolant antifurt pentru a descuraja atacurile, o alarmă mai lungă și necesitatea unei chei fizice, mai degrabă decât doar o pornire prin apăsare, pentru a porni vehiculul. Actualizări pentru alte vehicule afectate vor fi disponibile până în iunie și puteți găsi întreaga listă pe site-ul Hyundai.

Între timp, Kia și Hyundai au furnizat proprietarilor de vehicule aproximativ 26.000 de dispozitive de blocare a volanului pentru a preveni furtul, potrivit Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi. NHTSA s-a implicat după ce furturile provocate de Kia Challenge au dus la cel puțin 14 accidente raportate și opt decese, a spus agenția, transformând-o într-o problemă de siguranță publică.

Articole asemănătoare

Back to top button