fbpx

Viorel Ursu, numit ambasador în SUA. Activistă LGBT: În premieră, avem un bărbat homosexual declarat ambasador al RM

Guvernul a aprobat miercuri, 18 mai, în cadrul ședinței, candidaturile a patru noi ambasadori. Unul dintre ei, Viorel Ursu, numit ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, este homosexual declarat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Coordonatoarea de Program Lobby și Advocacy a Drepturilor LGBT din cadrul centrului GENDERDOC-M Angelica Frolov a menționat că astfel moldovenii vor vedea câte persoane LGBT avem printre politicienii și funcționării profesioniști și vor dispărea prejudecățile.

„Pentru prima dată avem un bărbat homosexual declarat – ambasador al Republicii Moldova. Pe mine, activistă LGBT, mă bucură acest fapt, asta înseamnă că persoanele LGBT care au funcții importante degrabă nu se vor teme să-și deschidă identitatea, moldovenii vor vedea câte persoane LGBT avem printre politicienii și funcționării profesioniști și vor dispărea prejudecățile.

Homosexualitatea unui om nu are nici o treabă cu profesionalismul și calitățile sale umane. Este doar una din sutele de calități pe care le avem.

Felicitări Viorel Ursu, ești o persoană extraordinară și Moldova va avea de câștigat de la faptul că de astăzi vei lucra pentru ea”, a scris Angelica Frolov pe contul său de Facebook.

Menționăm că Viorel Ursu a activat la Fundaţia Societatea Deschisă a filantropului american George Soros. Jurist de formaţie, Viorel Ursu coordona între altele încercările fundaţiei de a influenţa şi îmbunătăţi politicile Uniunii Europene în ţările Parteneriatului Estic, inclusiv R. Moldova. Un proiect major este Legea antidiscriminare, iar Viorel Ursu monitoriza implementarea acestuia în țara noastră.

 

Articole asemănătoare

Back to top button