fbpx

Viorel Morari, eliberat a doua zi după ce a fost pus sub învinuire pentru fabricarea unui dosar la comandă. PG va contesta decizia

Procurorul-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, a fost eliberat astăzi, după ce a fost reținut ieri și pus sub acuzare pentru fabricarea unui dosar la comandă. Informația a fost confirmată pentru ZUGO de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG), Maria Vieru.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Demersul procurorului de aplicare a arestului a fost respins de judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Procuratura va contesta încheierea judecătorului de instrucție la Curtea de Apel Chișinău”, ne-a comunicat ea.

Procurorii au cerut mandat de arestare pentru 30 de zile.

ZUGO precizează că Viorel Morari este acuzat de exces de putere, fals în acte publice, reținerea sau arestarea ilegală și tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate – acțiuni care ar fi fost comise în privința unor co-proprietari a unei rețelei de benzinării. Ultimii au fost recent reabilitați în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în anul 2018 au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un presupus dosar la comandă.

Totodată, PCCOCS a anunțat despre reținerea unui alt figurant în dosar, care în anul 2018 era ofițer de investigație în cadrul Direcției nr. 5 a INI, iar actualmente – angajat al Poliției de Frontieră. Conform oamenilor legii, imediat ce a primit citație la Procuratură, acesta s-a internat în spital, în baza unui certificat eliberat de responsabilii de la instituția unde activează. Potrivit doctorului curant, starea de sănătate a acestuia permite participarea la acțiuni procesuale. Așadar, persoana vizată urmează să fie audiată și recunoscută bănuită.

Printre cei care ar fi instrumentat și gestionat dosarul figurează și actualul șef interimar al Serviciului Antidrog din cadrul Poliției de Frontieră, care în anul 2018 era ofițer de investigație în cadrul Direcției nr. 5 a INI și care încă acum o săptămână a fost pus sub învinuire pentru aceleași patru capete de acuzare.

Al patrulea suspect – un fost ofițer din cadrul Procuraturii Anticorupție, a anunțat despre infectarea cu virusul COVID-19 exact în ziua când urma să fie audiat.

Precizăm că Viorel Morari consideră ilegală reținerea sa. El afirmă că prin intermediul acestor acțiuni s-ar încerca intimidarea și reducerea sa la tăcere.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button