fbpx

Vino să-ți petreci weekend-ul la teatru: Ce spectacole se vor juca sâmbătă

Sâmbătă, 3 iunie, la ora 16.30, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, va fi prezentat spectacolul Teatrului „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea (România) – Portugalia de Zoltán Egressy, în regia lui Octavian Costin. Piesa ne va duce undeva departe de Budapesta, într-un sat sărac cu oameni săraci, dar cu vise frumoase. La ora 19.00, la Teatrul Național „Eugène Ionesco”, se va juca spectacolul Stafia Gemanyo de TakumaSuehara, în regia autorului de la Compania Teatrală Obonro (Japonia).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ora 16:30
Teatrul Național „Mihai Eminescu”

PORTUGALIA
de Zoltán EGRESSY
Regia: Octavian COSTIN
Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea / România

Piesa dramaturgului ungur Zoltán Egressy ne duce undeva departe de Budapesta, în Irgács, un sat sărac cu oameni săraci, dar cu vise frumoase. Acțiunea piesei are loc în cârciuma lui Lajos și a fiicei sale, Fundă.
La cârciuma din sat, unde oamenii își spun poveștile fericite sau mai puțin fericite, intră un intelectual, un scriitor din Budapesta care, fugind de soția sa în căutarea libertății, visează să ajungă în Portugalia. Poveștile sale despre Portugalia și despre „starea de saudad” o fac pe Fundă să se îndrăgostească de el.
Personaje simpatice, care cred că viața lor ar fi mai bună la Budapesta, se întâlnesc aproape zilnic în cârciuma din Irgács. Sfeclă, un polițist dat afară din poliție, dar care mai intră, din când în când, în rolul unui polițist; Satană, cunoscut drept bețivul satului; Clamă, un alt ratat căutat mereu de șotia sa; preotul care ar dori să fie fotbalist; și alții – toți laolaltă, lipsiți de orizonturi clare în viață, reprezintă personajele tipice pentru un sat din zilele noastre. Ca orice spectacol, tema acestei piese este una de reflecție.

Distribuția:Bianca Cuculici, Ștefan Pavel, Radu Constantinov, Costas Mincu, Constantin Dogioiu, Andrei Cătălin, Cătălina Sima, Cosmin Teodor Pană, Réka Szász, Alexandru Beteringhe, Tudor Andronic, Marinoiu Vasile.

Ora 19:00
Teatrul Național „Eugène Ionesco”

STAFIA GEMANYO
de Takuma SUEHARA
Regia: Takuma SUEHARA
Theatre Company Obonro / Japonia

În vremurile primitive, exista un ritual de a juca teatru în fața zeilor. Erau piese de incantație. În secolul al XVII-lea, ritualul reprezentărilor teatrale a făcut posibil ca ființele spirituale să coboare pe pământ pentru a împrumuta puteri supranaturale, farmecele crescând în popularitate. În lumea medievală, unde știința era mai puțin dezvoltată, existau multe state care, deși este greu de crezut în zilele noastre, percepeau aceasta ca pe o politică națională. Obonro descrie soarta bizară a unei companii de teatru care a existat în anii 1600, când a luat naștere acea piesă fermecătoare.

Distribuția:TakumaSuehara, MegumiWakabayashi, RinpeiTakahashi, JunpeiSahigashi.

Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon:(022) 233833 / 079233833) sau pe iTicket.md.
Vă așteptăm la Teatrul Național „Eugène Ionesco” – locul ideal pentru întâlniri!
Vă promitem că n-o să vă plictisiți.

Articole asemănătoare

Back to top button