fbpx

„Vino cu propriul tău coronavirus”. Petrecerile controversate care se organizează într-un stat din SUA

Autoritățile statului american Washington sunt în alertă, după ce tot mai mulți oameni au început să organizeze „petreceri COVID”, cu scopul de a se infecta mai repede.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Organizatorii așa-numitelor petreceri „Vino cu propriul tău coronavirus” sunt oameni neinfectați. Ei susțin că vor să se îmbolnăvească pentru a grăbi procesul de vindecare și imunizare împotriva lui, relatează The Guardian.

Oficialii sanitari din comitatul Walla Walla, Washington au început o campanie împotriva acestor manifestări, declarând că acțiunile sunt iresponsabile și doar periclitează sănătatea publică.

„Marți, 94 de persoane din comitat au fost testate pozitiv cu noul coronavirus. Multe dintre acestea au fost infectate ca urmare a acestor petreceri. Nu știm când au loc aceste evenimente. Auzim de ele doar după ce primim informații despre noi cazuri confirmate.

Îi întrebăm cu privire la persoanele cu care au luat contact și ne răspund că au fost la o petrecere COVID. Este inacceptabil. Este iresponsabil”, a declarat Meghan DeBolt, directoarea departamentului pentru sănătatea comunității.

Ideea de a organiza astfel de evenimente, se pare că, a fost inspirată de o practică mai veche a părinților care organizau astfel de petreceri pentru copiii lor, pentru ca ei să se infecteze cu varicelă și să se imunizeze, apoi, împotriva ei. Autoritățile accentuează că acțiuni de acest gen sunt periculoase, dat fiind faptul că cercetătorii nu au încă dovezi clare cu privire la capacitatea cuiva de a se reinfecta cu noul coronavirus după ce s-a vindecat.

Menționăm că Washington este unul dintre statele americane cel mai afectate de pandemie. Aici s-au înregistrat 15.185 de cazuri de infectare și 834 de decese.

Articole asemănătoare

Back to top button