fbpx

video | Vremea extremă își face de cap în Europa. Furtuni în Franța și zăpadă în Italia

Vremea în Europa se schimbă de la o zi la alta. În timp ce o tornadă pe apă s-a format ieri în apropierea portului Bastia din regiunea Corsica, aflat pe Riviera Franceză, în munții italieni a nins ca în plină iarnă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Furtuna violentă a fost filmată de martori, iar imaginile au fost publicate pe rețelele de socializare. În imagini se poate vedea cum vârtejul uriaş „soarbe” apa mării, chiar în spatele iahturilor ancorate în portul Bastia.

Fenomenul produs pe apă se numeşte trombă marină, iar viteza de deplasare coincide cu cea a sistemului noros, care poate ajunge până la 100 m/s, transmite Libertatea. Astfel de fenomene au avut loc, în trecut, şi în Marea Neagră.  Fenomenul a putut fi văzut și în Ville-di-Pietrabugno, un mic oraș situat în apropiere de Bastia.

O tornadă a lovit sâmbătă și coasta napoletană, în sudul Italiei, între Licola și Varcarturo. Vijelia a lovit brusc plaja, spulberând umbrele, șezlonguri și obiectele turiștilor. În schimb, pe vârful Marmolata (3.343 m) – cel mai înalt din munții Dolomiți (Italia) a nins ca în plină iarnă. De vremea rea nu a scăpat nici România, unde o tornadă în formare a fost filmată în Arad. O femeie a fost rănită din cauza vântului puternic.

Articole asemănătoare

Back to top button