fbpx

video | Vrea să renască din temelie o bijuterie ruinată din Anenii Noi. Un fotograf din Moldova restaurează conacul „Drăgălina”

Seamănă a gunoiște, deși cândva era una dintre cele mai frumoase construcții din Anenii Noi. Vorbim despre conacul „Drăgălina”, ridicat încă în 1806 în satul care astăzi poartă denumirea de Gura Bîcului. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Clădirea a fost dată uitării de autorități, însă nu și de un fotograf din Moldova care a cumpărat ceea ce a mai rămas din ea – pereții pe jumătate risipiți și o parte din acoperișul distrus. Corneliu Blagoslovitu spune că va depune tot efortul pentru a-i readuce conacului frumusețea de altă dată. Pentru aceasta are, însă, mult de lucru.

Tânărul s-a mutat recent în Gura Bîcului, deși este nevoit să facă naveta până la Chișinău ori de câte ori are de fotografiat. Acest lucru, adaugă el, nu este un impediment, spre mirarea locuitorilor din sat, care îi spuneau că nu va rezista prea mult pe meleagurile rurale din Anenii Noi.

Chiar lângă conac, Corneliu crește și câteva animale, iar cu timpul speră să amenajeze acolo o mini grădină zoologică. Mai mult decât atât, fotograful vrea să cumpere și crama boierului polonez Karl Janowski care se află prin preajmă

Articole asemănătoare

Back to top button