fbpx

video | Vor rămâne sau nu Vlad Plahotniuc și Ilan Șor fără imunitate parlamentară? Răspunsul lui Eduard Harunjen

În cadrul unei noi ediții „Politica” cu Natalia Morari, de la postul de televiziune tv8.md, procurorul general Eduard Harunjen a comentat dacă va fi ridicată sau nu imunitatea parlamentară a deputaților Ilan Șor și Vlad Plahotniuc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fiind întrebat dacă „procurorul general ar avea motive ca să ceară în Parlament ridicarea imunității celor doi deputați sau să pornească o cauză penală pentru uzurparea puterii”, Harunjen a susținut:

„Imunitatea parlamentară se ridică de către procurorul general, dar inițiativa aparține Parlamentului, doar în cazul în care cauza penală este finalizată și urmează să fie expediată în judecată. Așa spune legea. Noi avem acum cîteva investigații”, a declarat procurorul.

La această întrebare, Harunjen a comentat mai mult cazul lui Ilan Șor și mai puțin referindu-se la Plahotniuc.

„Dosarul lui Șor se află în judecată și toate deciziile legate de situația lui, aparțin instanței de judecată. Procurorii nu mai pot lua nicio decizie, doar înainta sesizări, iar sesizarea a fost expediată imediat la prima ședință a lui Șor și, din câte cunosc, la 17 iulie, Curtea de Apel Cahul va da verdictul pe două aspecte: anunțarea în căutare internațională și eliberarea mandatului de arestare”, a mai spus Eduard Harunjen.

Articole asemănătoare

Back to top button