fbpx

video | Vloggerul Ion Andronache acuză Procuratura că ar fi emis informații false despre preotul care ar fi violat o minoră. Reacția instituției

Cazul minorei de 13 ani care ar fi fost violată timp de jumătate de an de un fost preot a bulversat multă lume. Informația a ajuns și la vloggerul Ion Andronache, cunoscut pentru subiectele pe teme legate de religie pe care le abordează în videourile sale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tânărul a încercat să afle mai multe detalii despre bărbatul condamnat la 12 ani de închisoare pentru abuz sexual. Contactat telefonic, secretarul Eparhiei de Sud din cadrul Mitropoliei Moldovei a declarat că acest preot a slujit în cadrul Mitropoliei Basarabiei.

De cealaltă parte, reprezentanții Mitropoliei Basarabiei spun că respectivul bărbat nu a slujit niciodată la ei. Secretarul Mitropolitului Petru, Întâistătătorul Bisericii Române în Moldova, a confirmat că a fost un astfel de preot în cadrul Mitropoliei Basarabiei, însă el a fost caterisit (oprit din slujire) încă acum 10 ani.

Astfel, Ion Andronache spune că Procuratura a emis o informație falsă și instigatoare la ură. Mai mult decât atât, vloggerul condamnă faptul că în comunicatul emis de instituție este menționat faptul că bărbatul agresor ar fi fost preot, pentru că, mai adaugă Andronache, dacă ar fi avut o altă profesie, aceasta nu ar fi fost specificată.

Contactată telefonic de reportera ZUGO, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii, Maria Vieru, ne-a comunicat că informația cu privire la presupusul violator, care ar fi fost preot, a fost făcută publică în baza actelor procesuale și că bărbatul acuzat de viol ar fi recunoscut că era preot în timpul comiterii infracțiunii.

„Procuratura nu comentează aberațiile unor pretinși formatori de opinie. Toate comunicatele emise de instituție sunt întocmite în baza actelor procesuale confirmative, iar faptul că subiectul infracțiunii la momentul comiterii crimei era preot, a fost recunoscut atât de inculpat, cât și de alți locuitori ai satului în care acesta ducea slujbe. Procuratura reiterează că, indiferent de viziunile și preferințele unora, toți subiecții infracțiunilor sunt egali în fața legii”, a adăugat Vieru.

Procurorul raionului Cantemir, Adrian Procoară, cel care a documentat cazul, nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacție pe marginea cazului. Totuși, vom încerca să obținem mai târziu o explicație din partea acestuia.

Amintim că, potrivit Procuraturii, în intervalul lunilor ianuarie-august 2016, un bărbat de 40 de ani, care activat în calitate de preot, ar fi abuzat-o sexual, în repetate rânduri, pe fiica concubinei sale, în vârstă de 13 ani, care se afla la întreţinerea sa.

Totul s-a întâmplat la domiciliul acestora, în timp ce concubina pleca de acasă cu treburi. Adevărul a ieşit la iveală doar atunci când copila intrase deja în perioada prenatală, iar semnele gravidităţii nu mai puteau fi ascunse.

Pentru a scăpa de răspundere, bărbatul a abandonat preoţia, plecând la Chişinău, cu tot cu concubină şi minoră. Aici, inculpatul s-a angajat în calitate de taximetrist, iar concubina, chiar dacă aflase despre abuzurile bărbatului, a încercat să ascundă adevărul, timp în care fiica acesteia născuse un copil de la concubin.

Organele de drept au fost sesizate de către medicii care au primit naşterea, fiind iniţiată cauza penală. Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Articole asemănătoare

Back to top button