fbpx

video | Vladimir Putin susține coaliția dintre PSRM și ACUM: „Ceea ce a făcut Dodon și partidele proeuropene este un pas spre crearea unui stat civilizat”

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, susține coaliția formată din PSRM și ACUM și spune că aceasta poate conduce la crearea unui stat civilizat. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cât despre guvernarea PD, Putin declară că aceasta a călcat în picioare toate structurile de stat, inclusiv Parlamentul și Guvernul.

„Conducerea din Moldova, din nefericire ca și în Ucraina, a fost uzurpată de oligarhi, care au călcat în picioare toate structurile de stat: Parlamentul, Guvernul, totul. Au câștigat bani pe spatele oamenilor, pe care i-au folosit ca să-și întărească bunăstarea personală. 

Ceea ce a făcut acum președintele Dodon și, până nu demult, oponenții săi – partidele proeuropene, totuși, este un pas spre crearea unui stat civilizat. Îl vom susține numaidecât pe președintele Dodon și partenerii săi din coaliție pentru ca să scape într-un sfârșit de acei oameni care au uzurpat puterea din Moldova”, a spus Putin.

Amintim că Guvernul format din exponenții PSRM, PAS și PPDA a fost investit, potrivit Curții Constituționale, în afara termenului de trei luni (90 de zile) de la validarea mandatelor, prevăzut de Legea Supremă a statului. Curtea a decis că termenul în care Parlamentul ales pe 24 februarie putea deveni funcțional și legitim a expirat pe 7 iunie, în timp ce socialiștii și Blocul ACUM au ales organele de conducere ale Parlamentului și Guvernul a doua zi, pe 8 iunie. În consecință, întrucât șeful statului, Igor Dodon, nu a dorit să pună în aplicare decizia CC, acesta a fost suspendat, iar pentru procedura de dizolvare a Parlamentului, premierul Pavel Filip a preluat interimatul funcției de șef al statului. După dizolvarea Parlamentului, președintele interimar a anunțat și data organizării alegerilor parlamentare anticipate, care vor avea loc pe 6 septembrie 2019.

Articole asemănătoare

Back to top button