fbpx

video | Vlad Bilețchi și Dorin Chirtoacă s-au întâlnit cu moldovenii din Italia: „Am ajuns la concluzia că doar unirea ne va salva”

Președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, și președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, au avut, zilele trecute, mai multe întâlniri cu diaspora stabilită cu traiul în Italia. Cei doi lideri unioniști au discutat cu moldovenii din Milano, Parma și Verona. 

Potrivit lui Bilețchi, diaspora din Italia simte românește și conștientizează că viitorul Republicii Moldova este împreună cu România în marea familie europeană.

„Chiar dacă sunt la mii de kilometri de casă, acești oameni sunt cu sufletul aproape de Republica Moldova și contribuie direct la bunăstarea cetățenilor rămași acasă. Am avut discuții productive, am răspuns la toate întrebările care-i frământă și am ajuns împreună la concluzia că doar unirea ne va salva”a declarat Vlad Bilețchi.

La rândul său, președintele PL spune că a întâlnit oameni cărora le pasă de viitorul țării.

„Am analizat și dezbătut împreună cele mai importante subiecte politice din Republica Moldova. Am abordat problemele și am identificat soluțiile. Diaspora a avut mereu un cuvânt greu de spus în cadrul alegerilor. Scopul nostru este să ridicăm nivelul de viață în Republica Moldova, pentru a le da o șansă celor plecați să revină acasă”a spus Chirtoacă. 

 
Întâlnirea cu diaspora din Italia a avut loc în perioada 10-11 februarie curent. 

Articole similare

Close