fbpx

video | Vizită cu final tragic. Un bărbat și-ar fi ucis consăteanul cu un scaun în cap

Vizită cu final tragic într-un sat din Cahul. Un bărbat de 62 ani, a fost reținut marți, 17 august, fiind suspectat de omorul unui consătean de 80 de ani. Suspectul este reţinut pentru 72 de ore.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, sâmbătă, 14 august, la Inspectoratul de Poliție (IP) Cahul a parvenit înștiințare de la o rudă a victimei, precum că a depistat cadavrul acestuia în propria locuință cu diferite echimoze pe corp, și multiple urme de sânge.

Forțele de ordine au depistat cadavrul unui bărbat de 80 de ani, cu semne de moarte violentă. În urma examinării de către medicul legist s-a stabilit preventiv că trupul acestuia prezenta lovituri ale unui obiect contondent dur în regiunea frontal-laterală a craniului, fracturi, hematom intern, etc.

Ca urmare a investigațiilor efectuate de către angajații a Inspectoratului Național de Investigații (INI) în comun cu IP Cahul, sub conducerea Procuraturii Cahul, s-a stabilit că în seara zilei de 13 august, suspectul a venit în vizită la victimă. Între ei s-a iscat o ceartă şi, la un moment dat, lucrurile au degenerat, ajungându-se la producerea crimei.

Suspectul i-ar fi aplicat mai multe lovituri cu un par peste corp, apoi a luat un scaun și l-a lovit peste cap. Ca urmare a loviturilor primite, bărbatul în vârstă de 80 de ani a decedat.

Poliția menționează ca bărbatul suspectat de comiterea omorului, are antecedente penale și a mai fost condamnat de mai multe ori pentru infracțiuni grave (art.204 şi 206 a Codului Penal a RSSM-redacția an. 1961 „opunerea de rezistență colaboratorului de miliție şi amenințarea şi violența asupra unei persoane oficiale”, huliganism agravant, etc).

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală în baza art. 145 Cod Penal al Republicii Moldova. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Omor” se pedepsesc cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţie pe viaţă.

Polițiștii întreprind măsuri pentru întărirea bazei probatorii și aplicarea măsurii de arest pe 30 de zile.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button