fbpx

video | Vărzari povestește cum Tranga și Caramalac ar fi vrut să preia o parte din afacerea cu inox: 30% lui Tranga și 20% lui Caramalac „pentru a nu avea probleme în Rusia”

În tentativa de preluare a afacerii lui Viorel Vărzari ar fi fost implicat direct interlopul Grigore Caramalac. Cel puțin, asta susține victima deja celebrului dosar penal în care este vizat Andrei Tranga, proprietarul rețelei de restaurante Andy’s Pizza și La Plăcinte.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Vărzari, Caramalac l-ar fi întâlnit la Moscova unde i-a propus să cedeze 50% din afacerea cu utilaje din oțel inoxidabil, dintre care 30% ar fi mers la Tranga și 20% la Caramalac „pentru a nu avea probleme în Rusia”.

Viorel Vărzari a povestit într-un interviu pentru Zeppelin Investigation că l-a cunoscut pe Andrei Tranga în aprilie 2016, iar acesta imediat a manifestat interes pentru afacerea sa – producerea de utilajelor din oțel inoxidabil pentru diferite sectoare ale industriei, inclusiv vinării.

Tranga i-a propus să devină parteneri și să se extindă pe piața din Rusia, scrie Ziarul Timpul. Pentru aceasta, i-a propus să meargă la Moscova, la o întâlnire cu o persoană influentă care, potrivit lui, poate ajuta la dezvoltarea noii companii, Tehno-Art.

„La data de 18 octombrie 2016 mi-am luat bilet, am zburat la Moscova. Am fost condus în restaurantul unui hotel. Am intrat și mare mi-a fost uimirea, fiindcă am memoria vizuală bună și într-un colț de sală am văzut un personaj. Chiar mi-am pus întrebarea dacă este el. Dar, până la urmă, l-am cunoscut pe domnul Grigore Caramalac. Am fost într-o stare cu emoții mari, nu-mi închipuiam de ce el este (acolo – n.r.)”, povestește Vărzari.

Acesta mai spune că a fost întâmpinat de Bulgaru cu întrebări tipice pentru lumea interlopă, exact cum a fost în penitenciarul 13 – cine ești în viață, etc, dar a spus, ulterior, că știe totul despre el, „de la prietenul său, Andreica”.

„Apoi Caramalac a purces la împărțirea tortului. Tortul Tehno-Art, așa, un tort frumos, mi s-a spus clar – tu rămâi cu ale tale 50%. Andrei este finanțatorul, tu vii cu utilajul. Andrei Tranga rămâne cu 30%, eu cu 20%. Scopul meu din aceste 20% este să nu aveți probleme în Rusia”, relatează omul de afaceri despre propunerea lui Bulgaru.

Cota acestuia urma să fie înregistrată pe numele unui interpus, Vitalie Ciobanu, deputat în Adunarea Parlamentară a Găgăuziei din partea formațiunii lui Renato Usatîi, mai scrie Ziarul Timpul.

Discuțiile de mai departe au vizat aspectele tehnice ale schemei. Printre altele, sediul noii firme urma să fie în incinta ambasadei Bulgariei din Rusia.

„Acolo veți avea documente speciale, nimeni nu va putea intra și nici să vă facă ceva”, s-a lăudat Bulgaru.

În total, Caramalac și Tranga urmau să dețină 50% din noua afacere.

Articole asemănătoare

Back to top button