fbpx

video | Update: Poliția vine cu noi detalii în cazul bărbatului care a mușcat un inspector de patrulare. Ce pedeapsă riscă șoferul?

În legătură cu apariția în mediul online a unor imagini în care un bărbat manifestă un comportament agresiv în raport cu un inspector de patrulare, poliția a venit cu mai multe detalii despre cele întâmplate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit oamenilor legii, incidentul a avut loc pe 16 martie, în aproprierea satului Bozieni, raionul Hîncești, când inspectorii de patrulare, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit un automobil de model „Vaz”,  la volanul căruia se afla un bărbat în stare de ebiretate.

La solicitarea polițiștilor de a prezenta actul de identitate sau documentul ce atestă dreptul de proprietate asupra autovehiculului, conducătorul auto a refuzat. De asemenea, acesta nu s-a supus cerințelor poliţiştilor care urmau să verifice dacă acesta a consumat sau nu alcool.

Totodată, șoferul a dat dovadă de un comportament agresiv, folosind cuvinte necenzurate la adresa angajaţilor poliţiei, iar în timpul reținerii, șoferul l-a mușcat pe unul din polițiști de deget, provocându-i leziuni ale ligamentului.

Șoferul a fost condus la Inspectoratul de Poliție Hîncești pentru a fi supus testului alcoolscopic, acesta refuzând în repetate rânduri să se supună procedurilor. Bărbatul de 25 de ani s-a dovedit a fi un locuitor al satului Dubovca, raionul Hîncești. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe numele lui a fost inițiată o cauză penală. 

Dacă șoferul va fi găsit vinovat, acesta riscă o amendă de până la 67.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 180 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Știrea inițială:

Un șofer, oprit de polițiștii de patrulare pentru că încălcase regulile de circulație, a refuzat să se supună indicațiilor oamenilor legii într-un mod mai puțin obișnuit – mușcându-l de deget pe unul dintre ofițeri.

Potrivit martorilor, bărbatul era în stare de ebrietate și a ignorat în repetate rânduri semnalele polițiștilor de a staționa. Într-un final, șoferul a fost oprit de către oamenii legii, iar la cererea acestora de a prezenta actele, acesta a devenit agresiv, mușcându-l pe unul dintre inspectori.

Șoferul a fost scos din mașină, dar chiar și așa, acesta refuza să se supună ordinelor, continuând să-l atace pe polițist și insistând să plece fără a fi documentat pentru încălcările comise.

Atenție! Limbaj licențios.

Articole asemănătoare

Back to top button