fbpx

video | Un medic stomatolog din capitală, cercetat penal. Este suspectat de consum și vânzare de droguri

La începutul lunii martie, oamenii legii au demascat activitatea ilicită a unui grup infracțional, specializat în comercializarea substanțelor psihotrope pe teritoriul Republicii Moldova, iar ca rezultat au fost reținute două persoane.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală efectuate, cu antrenarea investigatorilor sub acoperire, recent polițiștii au  efectuat achiziții de control de la o persoană,  suspectat că ar face parte din grupul infracțional, care s-a dovedit a fi un medic stomatolog, în vârstă de  43 de ani. Acesta, de la locul de muncă, zilnic vindea substanțe psihotrope  și anume produse medicamentoase sub marca comercială subutex care conține substanță  buprenorfină.

Potrivit oamenilor legii, au fost acumulate probe precum că medicul  este și consumator activ de droguri, zilnic administrându-și substanțe interzise. Poliția menționează că astfel, prin acțiunile sale își punea în pericol sănătatea pacienților săi.

De asemenea, s-a stabilit că stomatologul avea rolul de organizator a procesului de realizare a drogurilor provenite pe cale de contrabandă din Franța.

Fiind reținut în flagrant, asupra acestuia polițiștii au depistat și ridicat 11 comprimate cu efect psihotrop, 10 grame de hașiș și circa 7000 de lei,  proveniți din activitatea infracțională. Din circuitul ilegal au fost scoase 40 de pastile subutex, în valoare de 40.000 de lei.  La moment medicul are aplicată măsură preventivă – arest la domiciliu.

În cazul în care va fi demonstrată vina, acesta riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani pentru „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.


Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button