fbpx

video | Un deținut ar fi administrat o afacere cu droguri chiar din Penitenciarul nr. 13. Bănuitul este privat de libertate până în 2036

Ieri, 21 mai, oamenii legii au reținut cinci persoane din Chișinău, bănuite de trafic de droguri. Printre suspecți se numără și un deținut al Penitenciarului nr.13.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ofițerii au efectuat mai multe percheziții, atât la domiciliile membrilor grupării, cât și la locurile unde erau depozitate drogurile. Ca urmare, au fost depistate și ridicate mai multe categorii de substanțe narcotice, valoarea lor fiind de peste 200.000 de lei, dar și alte obiecte care ar fi fost utilizate în activitatea criminală.

Deținutul bănuit are 32 de ani și ar fi fost liderul grupării. Actualmente, el este condamnat la privațiune de libertate și urmează să își ispășească pedeapsa până în anul 2036. Acesta ar fi dirijat activitatea celorlalți membri ai grupării prin intermediul unui telefon cu acces la internet.

Totodată, el ar fi gestionat activitatea magazinelor online prin aplicații de comunicare „telegram”, ar fi efectuat tranzacții cu bani și ar fi primit informații despre locul plasării drogurilor. În urma percheziției, în celula lui a fost depistat și ridicat dispozitivul prin intermediul căruia se realiza comunicarea.

Ceilalți patru membri ai grupării s-au dovedit a fi doi bărbați și două femei. Una dintre bănuite, cu vârsta de 33 de ani, este cercetată în stare de libertate, deoarece are doi copii minori la întreținere. Ceilalți trei suspecți au fost reținuți pentru un termen de 72 de ore, iar după aplicarea arestului ar putea rămâne în custodia statului încă pentru 30 de zile.

În cazul în care vinovăția persoanelor vizate va fi demonstrată în instanță, ei riscă până la 15 ani de pușcărie.

Articole asemănătoare

Back to top button