fbpx

video | Un deputat PSRM înaintează la PG mai multe interpelări în care e vizat Litvinenco. Reacția deputatului PAS

Deputatul Partidului Socialiștilor, Vasile Bolea, susține că va adresa organelor de drept o interpelare prin care va cere tragerea la răspundere a deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, pentru calomniere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Parlamentarul a mai declarat că există semnale că, pe parcursul ultimului an, Litvinenco are întrevederi periodice cu judecătorul constituțional Nicolae Roșca, la care ar discuta agenda Curții Constituționale. Și în acest sens urmează să fie depuse interpelări la Procuratură, la Serviciul de Informații și Securitate și la Ministerul Afacerilor Interne, a precizat parlamentarul.

„Astăzi am să depun mai multe interpelări. Prima interpelare am să o adresez Procuraturii Generale și Ministerului Afacerilor Interne, prin care solicit tragerea la răspunderea a cetățeanului Sergiu Litvinenco pentru denunț vădit fals și calomnie în adresa mea”, a declarat deputatul PSRM, într-o conferință de presă.

Bolea a menționat că există semnale că pe parcursul ultimului an, Sergiu Litvinenco se întâlnește regulat cu fostul avocat al președintelui Maia Sandu, actualul judecător la Curtea Constituțională, Nicolae Roșca.

„Discută agenda Curții Constituționale, poate alte lucruri. Poate se consultă pe diferite soluții pe care urmează să le ia Curtea”, a declarat Vasile Bolea.

De asemenea, deputatul PSRM a declarat că va adresa o interpelare și Ministerului Educației, deoarece are dubii că „acest cetățean (Sergiu Litvinenco) are studiile finalizate și va solicita borderourile de note la toate disciplinele și dovada frecventării orelor”.

Mai mult de atât, parlamentarul a menționat că o interpelare va fi adresată și fostului președinte al țării, Vladimir Voronin, deoarece actualul deputat PAS, Sergiu Litvinenco și-ar fi început cariera în aparatul președintelui Voronin.

„O interpelare de deputat o voi adresa ex-președintelui Vladimir Voronin. Din informațiile publice cunoaștem că actualul deputat și-a început cariera când acesta era președinte. Vrem să cunoaștem daca Sergiu Litvinenco a fost angajat prin perioada de probă. Rog să îmi prezentați dacă a trecut această perioadă de probă”, a spus Bolea.

Sergiu Litvinenco: Il voi da în judecată pe Vasile Bolea

La scurt timp după declarațiile făcute de către deputatul PSRM, Vasile Bolea, la adresa sa, Sergiu Litvinenco a venit cu o reacție în care neagă acuzațiile parlamentarului socialist.

„Nu discut și nu am discutat niciodată cu judecătorul Nicolae Roșca din momentul intrării în exercițiul funcției. M-am văzut accidental, așa cum m-am văzut cu multe alte persoane, cu domnul Roșca la inaugurarea Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și la două înmormântări – a domnului Cataranciuc și a domnului Cotorobai.

Respect independența judecătorilor Curții Constituționale și deciziile acestei instituții. Anume independența Curții Constituționale reprezintă puterea ei în fața uzurpatorilor. Acest lucru Vasile Bolea nicidecum nu-l poate înțelege. Totodată, anunț că îl voi da în judecată pe Vasile Bolea pentru calomnie”, a spus Litvinenco.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button