fbpx

video | Trandafiri albi, coșuri cu bunătăți și… o purcelușă „de casă”. Gheorghe Urschi, felicitat de rude, politicieni și artiști

Casa maestrului Gheorghe Urschi a devenit astăzi neîncăpătoare. Umoristul împlinește 71 de ani, motiv pentru care zeci de prieteni și oameni care îl respectă și-i iubesc activitatea au venit să-l felicite.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Actorul a primit în dar mai multe buchete de trandafiri albi, coșuri cu bunătăți, dar și o purcelușă domesticită. Să-i cânte un „La mulți ani” sănătos au venit și actorii de la Teatrul „Mihai Eminescu”, care s-au costumat ca la carte și i-au urat să se întoarcă cât mai curând pe scenă.

De asemenea, Gheorghe Urschi i-a primit în casa sa și pe fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, dar și pe președintele ODIP, Vlad Bilețchi. Aceștia i-au adus maestrului flori și produse și nu au ezitat să-i spună cât de actuale sunt glumele sale acum, în perioada electorală.

„Din partea Partidului Liberal și a unioniștilor, vă felicităm și așteptăm ca matale din nou să ne povestești lucruri noi, toate care le-ai gândit și acumulat în acești ani. La mulți ani!”, a spus liderul PL, Dorin Chirtoacă.

Totodată, liberalul a ținut să verifice dacă purcelușa știe să prezică rezultatele alegerilor, însă, surpriză, animalul s-a urinat chiar în brațele lui Gheorghe Urschi.

Gheorghe Urschi s-a născut pe 18 ianuarie 1948, în satul Cotiujenii Mari din raionul Șoldănești, RSS Moldovenească. A scris cărți și piese de teatru, dar cel mai mult s-a făcut remarcat datorită pieselor de teatru în care a jucat și a realizator de emisiuni umoristice, în care ia în derâdere prostia omenească, rusismele, lenea, îngâmfarea, beția, corupția și în care juca alături pe actorul Gheorghe Pârlea, cu care a făcut un tandem de creație ani la rând.

În iunie 2011, Gheorghe Urschi a suferit un atac cerebral, urmând un an de spitalizare, printre care 4 luni la o clinică de reabilitare în Israel. La 20 iulie 2012, fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a conferit titlul de „Artist al poporului” pentru succese în activitatea de creație și merite în dezvoltarea genului satirico-artistic. În 2014, de ziua sa de naștere, a devenit cetățean de onoare al orașului Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button