fbpx

video | Ți se umplu ochii de lacrimi: O bătrână de 86 de ani din Bălți nu-și cumpără de mâncare ca să strângă bani pentru lemne

La 86 de ani a ajuns să-și poarte singură de grijă. Necăjită, sleită de puteri și aproape oarbă, Maria Chitoroaga din cartierul Bălțiul Nou din Bălți se roagă în fiecare zi să nu moară de foame. Femeia mănâncă mai rar și mai puțin ca să economisească pentru a-și cumpăra lemne.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Câte o pâine îi mai aduce vecina sau asistenta de la Crucea Roșie, iar când prinde câte o bucată de varză în casă își face borș. Iar dacă nu are nici una, nici alta, îndură foame. Chiar și așa, bătrâna nu se plânge și spune că mai bine așa decât să înghețe la iarnă.

Are o pensie de 1500 de lei, dar nu-și prea cumpără medicamente. În loc de pastile de dureri de cap folosește tot varză, iar de alte dureri nu prea vrea să vorbească, chiar dacă spune că o macină tot corpul. Ochiul stâng nu-l are, iar cu celălalt vede doar 5%, însă nu așteaptă ajutorul cuiva. Știe că nu mai are rude care să vină să o îngrijească, așa că supraviețuiește cum poate de la o zi la alta.

Articole asemănătoare

Back to top button