fbpx

video | Termenul de reabilitare a drumului Chișinău-Ungheni-Sculeni, extins din nou

Termenul de implementare a proiectului de reabilitare a drumului R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni a fost extins până la finele anului  2022. Prelungirea perioadei de implementare a Proiectului a fost solicitată de Guvernul Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acest scop, Parlamentul a ratificat, în cadrul ședinței plenare de astăzi, Amendamentul nr. 3 la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru realizarea Proiectului de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova.

Ratificarea acestuia are drept scop extinderea datei finale de disponibilitate a mijloacelor financiare acordate în baza Contractului de finanțare, până la 30 noiembrie 2021 și prelungirea perioadei de implementare a proiectului propriu-zis până la 31 decembrie 2022.

Contractul de finanțare semnat între Republica Moldova și BEI, în valoare totală de 75 de milioane de euro, a fost ratificat în aprilie 2011. Amintim că, potrivit contractului, drumul urma să fie dat în exploatare încă în anul 2016.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button