fbpx

video | Stau într-un sat care poate exploda oricând. Zeci de locuitori din Afganistan, înconjuraţi de rachete în propriile case

Un sat din Afganistan este pus în pericol de decenii, fiind construit aproape în totalitate din rachete ce pot exploda în orice moment. Locuitorii din regiune au ridicat poduri, araci şi au făcut chiar și opritoare pentru uşi din astfel de proiectile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totul a început când, după 10 ani de război, trupele sovietice s-au retras din Afganistan, adică acum 30 de ani. Oamenii au început să-și construiască case din rachetele găsite, pentru că nu avea posibilitatea să-și cumpere alte materiale.

Așadar, acum locuitorii din Qezelabad sunt înconjurați de proiectile neexplodate, cu ele fiind ridicați pereții caselor sau susținut tavanul. Totodată, acestea sunt utilizate și ca opritoare de uşi, grinzi pentru locuințe, araci şi chiar poduri.

Eram adolescent când am adus aceste rachete aici. Când le-am folosit pentru acoperiş, a existat un moment de teamă şi de pericol”, a spus Izatullah, locuitor Qezelabad, într-un reportaj realizat de BBC.

Potrivit estimărilor, în acest sat din Afganistan există mai mult de 400 de rachete folosite în diverse structuri şi construcţii. Abdul Rahman, membru al echipei de genişti, susține că „Într-o singură casă, am găsit 26 de rachete, adică 1200 kilograme de TNT. Dacă ar fi explodat, tot satul ar fi fost distrus”.

Menționăm că oamenii legii au fost apelați de un vizitator, care i-a atenționat de acest lucru. Ulterior, a fost trimisă o echipă de genişti care au început să îndepărteze rachetele. Acum, proiectilele sunt duse în deşert şi detonate, transmite digi24.ro.

Articole asemănătoare

Back to top button