fbpx

video | Stare de urgență într-o localitate din Rusia. Zeci de urși albi au pus pe jar autoritățile

Urșii polari au invadat arhipelagul Novaya Zemlya din regiunea Arhanghelsk, Rusia. Autoritățile au declarat stare de urgență din cauza mamiferelor, care se adună în preajma localităților, se plimbă pe străzi și intră în ogrăzile și casele oamenilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Administrația regiunii a explicat că a fost organizată deplasarea în grup, cu autocare, a copiilor la grădinițe și școli, dar și a persoanelor angajate la serviciu. În același timp autoritățile au fortificat gardurile instituțiilor de învățământ, ca să nu pună în pericol viața copiilor, transmite presa străină.

Totuși, urșii nu se tem de semnale sonore și automobile și nestingherit fac promenade prin localitate. Specialiștii afirmă că urșii albi vânează foci, dar din cauza gheții care se topește înainte de timp, mamiferele caută hrană în jurul așezărilor umane.

O echipă de savanți a fost trimisă în arhipelag pentru a urmări activitatea urșilor polari. Autoritatea de supraveghere a mediului din Rusia a refuzat să elibereze permise pentru împușcare a mamiferelor, acestea fiind o specie pe cale de dispariţie.

Articole asemănătoare

Back to top button