fbpx

video | Socialiștii, nemulțumiți de avertismentul emis de CEC, au protestat: „Legea este una pentru toți”

Cu sloganul „Legea este una pentru toți”, socialiștii au organizat astăzi un protest în fața clădirii Comisiei Electorale Centrală (CEC). Reprezentanții PSRM s-au arătat nemulțumiți față de faptul că, pe 8 februarie curent, instituția a emis un avertisment prin care l-a îndemnat pe Igor Dodon să nu facă transfer de imagine candidaților înaintați de partidul pe care l-a condus anterior.

Partidul Socialiștilor a considerat decizia CEC drept o încercare ilegală de a elimina PSRM din cursa electorală și au scandat „CEC nu este circ!”, „Nu dictaturii!”, „Nu coruperii alegătorilor” și „Nu utilizării resurselor administrative!”.

„Reprezentanții majorității de la guvernare fac tot posibilul ca să se mențină la putere. Noi, Partidul Socialiștilor, care se bucură de susținerea majorității populației țării, nu vom admite să fie furată victoria care aparține poporului. Nu vom permite ca Republica Moldova să fie distrusă”, a declarat Zinaida Greceanîi, președinta PSRM.

În context, socialiștii au contestat la Comisia Electorală Centrală acțiunile democraților și au solicitat eliminarea lui Andrian Candu și Pavel Filip din cursa electorală, precum și sancționarea PD.

În total, socialiștii au prezentat la CEC 48 de sesizări și două contestații privind încălcarea legislației electorale.

Citește și: Șeful statului, atenționat de CEC: Igor Dodon nu trebuie să se implice în campania electorală a socialiștilor

Articole similare

Close