fbpx

video | Socialiștii încep pregătirea pentru alegerile locale. Subiectele discutate la Consiliul Republican al Partidului

Socialiștii s-au întâlnit astăzi la ședința Consiliului Republican al Partidului, acolo unde au discutat mai multe subiecte, unul dintre cele mai importante fiind pregătirea de alegerile locale, care urmează să se desfășoare pe 20 octombrie curent.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președintele țării, Igor Dodon, a declarat jurnaliștilor că PSRM va continua să susțină Guvernul Sandu și proiectele inițiate de acesta, în dependență de relevanța lor pentru dezvoltarea țării noastre.

„PSRM a devenit din partid de opoziție în partid de guvernare, de aceea urma să discutăm cu colegii din teritoriu care este strategia partidului mai departe. Un subiect separat, dar foarte important, este pregătirea de alegerile locale. S-au schițat și unele acțiuni care vor fi întreprinse în timpul apropiat. Noi suntem ferm convinși că cu suportul fracțiunii socialiștilor din Parlamentul RM, în țară a început o perioadă nouă.

Noi suntem gata să susținem Guvernul Maiei Sandu. Este poziția fermă a PSRM. Vom asigura votul fracțiunii socialiștilor în Parlamentul RM, pentru a implementa reformele pe care le va promova Guvernul Sandu, evident le vom discuta îmrepună, pentru că este vorba de un consens politic, acest consens există.

Vom face tot posibilul ca această majoritate parlamentară, această guvernare să fie pe o perioadă cât mai lungă, de dorit pe întreg mandatul dacă se va reuși, dacă nu, atunci încă un subiect important discutat astăzi – noi categoric nu vom accepta traseismul politic, practica din ultimii ani. Nu vom accepta ca în fracțiunea socialiștilor să vină deputați din alte fracțiuni sau independenți. Suntem 35 de deputați – anume în acest număr ajungem sau până la sfârșitul mandatului actualului Legislativ, sau până la alegeri parlamentare anticipate”, a precizat Dodon.

În același timp, lidera PSRM, Zinaida Greceanîi, a menționat că formațiunea pe care o conduce are niște sarcini politice, una dintre care este cea de extindere a partidului – „Noi mereu suntem în campanie electorală și nu ascundem asta, mereu suntem alături de alegătorii noștri, discutăm cu ei”, a spus Greceanîi.

„Avem un singur interes – interesul trebuie să fie al Republicii Moldova, al cetățenilor din Republicii Moldova. Noi această cale o vom urma în continuare”, a conchis președinta PSRM.

Articole asemănătoare

Back to top button