fbpx

video | Șinele de tren din Chicago, cuprinse de flăcări în plină iarnă. Explicația neașteptată pentru acest fenomen

O serie de fotografii și filmulețe făcute la Chicago au stârnit curiozitate, după ce șinele de tren din oraș au fost surprinse arzând, scrie digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Un purtător de cuvânt al companiei care administrează trenurile urbane a declarat, pentru CNN, că măsura urmărește ca macazurile să nu înghețe. Este vorba despre un sistem de arzătoare cu gaz instalat în punctele cheie de pe traseu, măsură luată în condițiile în care la Chicago s-au înregistrat miercuri minus 30 de grade.

„De fiecare dată când se înregistrează temperaturi scăzute, folosim acest sistem”, a declarat Michael Gillis pentru CNN.

Din cauza frigului extrem, șinele se îndepărtează una de cealaltă, astfel că temperaturile ridicate ajută la expandarea metalului, până când acestea pot fi readuse la normal, au mai explicat reprezentanții Metra.

Astfel, angajații feroviari lucrează în ture de 12 ore, pentru a se asigura că sistemul funcționează adecvat. În trecut, echipele foloseau kerosen, pe care erau nevoiți să îl aprindă manual.

„Obișnuiam să cărăm kerosenul. Îl puneam în canistre, îl turnam peste șine și îi dădeam foc. Asta se întâmpla la jumătatea anilor ’70. Astăzi am intra în bucluc dacă am face asta”, a spus John Meyer, reprezentant al companiei Metra.

Potrivit acestuia, trenurile nu sunt în pericol dacă trec peste șinele în flăcări.

Articole asemănătoare

Back to top button