fbpx

video | Și insectele mănâncă hamburgeri? Primul McDonald’s pentru albine a fost deschis în Suedia

Pare a fi de domeniul fantasticului, dar este real. Primul local McDonald’s pentru albine a fost deschis în Suedia. Acesta este, oficial, cel mai mic restaurant din lume. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Localul are aspectul unui stup și este copia identică a unui restaurant tipic, avân rolul de a atrage atenția publicului asupra unei probleme importante globale – reducerea drastică a numărului de albine.

Ca parte a acestei campanii, restaurantele suedeze McDonald’s continuă să plaseze pe acoperișuri copiile în miniatură ale restaurantului. Creat în colaborare cu compania locală Nord DDB, acest stup satisface toate cerințele necesare pentru ca albinele să poată trăi confortabil.

Potrivit cercetărilor științifice, albinele asigură 80% din polenizarea totală în lume, 70% din culturile care servesc la hrănirea oamenilor sunt, de asemenea, polenizate de aceste insecte. Astfel, rezultă că 90% din toate alimentele produse în lume depind, într-o oarecare măsură, de activitatea albinelor. Din păcate, progresul științific a afectat grav numărul de albine, care mor rapid din cauza utilizării pesticidelor și a schimbărilor climatice.

Articole asemănătoare

Back to top button