fbpx

video | Și-au unit vocile și au cuprins cu emoție toată planetă! Artiști din întreaga lume, inclusiv și din Moldova, au cântat „Odă Bucuriei” pentru a susține lupta cu COVID-19

Suntem în diferite părți ale acestei planete, cetățeni ai diferitor țări, oameni cu diferite valori și credințe, dar ceva ne unește pe toți – și aceasta nu este doar pandemia care a luat viața a mii de oameni. Acest lucru ni l-au transmis 140 de artiști din întreaga lume, care s-au unit într-o singură voce și au cuprins cu emoție tot Pământul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

13 membri ai corului La La Play Voices din Republica Moldova au participat în cadrul proiectului global care a unit 140 de muzicieni din 30 de țări, sub egida rețelei globale de orchestre „Better Together”. În această perioadă de autoizolare din cauza pandemiei de COVID-19, tinerii au interpretat „Odă Bucuriei” de Ludwig van Beethoven, care este și imnul Uniunii Europene.

Andrei Chistol, secretarul de stat în domeniul culturii: „Nu poate decât fi apreciat ca un gest deosebit cu valoare adăugată prin creativitate proiectului și a mesajului global pozitiv”.

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Suediei în Republica Moldova, E.S.Anna Lyberg: „Este minunat să vezi cum copiii și tinerii din întreaga lume se conectează prin muzică, mai ales în aceste momente dificile. Și sunt convinsă că această perioadă provocatoare va fi folosită ca o lecție de viață de către toți copiii și tinerii, care-i modelează și impulsionează să devină oameni mai puternici și plini de compasiune fiind gata să-și aducă contribuția pentru a salva lumea”.

Dirijorul român Gabriel Bebeșelea, inițiatorul proiectului: „Acest proiect are rolul de aduce împreună tineri muzicieni de pe toate continentele și de a demonstra un scop comun: solidaritatea, unitatea. Mă bucur foarte mult că proiectul La La Play Voices al Orchestrei de Naționale de Tineret a Moldovei participă la acest mesaj comun de solidaritate prin muzică, iar tinerii din Republica Moldova au șansa să se întâlnească pe scena virtuală cu tineri muzicieni de pe toate continentele”.

Articole asemănătoare

Back to top button