fbpx

video | Sergiu Sîrbu ar fi încercat să corupă un politician? Avocata deputatului face precizări pe marginea acuzațiilor aduse de procurori

Deputatul PDM Sergiu Sîrbu este bănuit de corupere activă în proporții deosebit de mari, săvârșită în privința unei persoane cu funcție de demnitate publică. Despre aceasta a declarat Adriana Eșanu, avocata democratului, după audieriele de astăzi de la Procuratură. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Este vorba despre aricolul 325, aliniatul 3, corupere activă în proporții deosebit de mari, săvârșită în privința unei persoane cu funcție de demnitate publică. Mai simplu vorbind, este vorba despre un act de corupție”, a precizat apărătoarea pentru presă.

la rândul său, Sergiu Sîrbu a declarat că, în denunțul care a fost depus în privința sa, acesta este acuzat că ar fi încercat să mituiască un politician.

„Se spune că i-aș fi promis anumite favoruri, bani… Declar foarte responsabil că este o acuzație absolut falsă. Așa discuții nu au avut loc și nici nu aveau cum să aibă. Cu acel politician ne cunoaștem de mulți ani, așa cum mă știu cu foarte mulți colegi…”, a comentat democratul, care, însă, a refuzat să dea nume sau să ofere mai multe detalii despre acest caz.

Potrivit prevederilor Codului Penal, persoana acuzată de corupere activă în proporţii deosebit de mari în privinţa unei persoane cu funcţie de demnitate publică riscă închisoare de la 6 la 12 ani și amendă în mărime de la 6000 la 8000 de unităţi convenţionale.

Video: ProTV Chișinău

Preciză că Sergiu Sîrbu a fost audiat astăzi la Procuratura Generală în cadrul dosarului intentat pe numele acestuia în baza unui denunț. Parlamentarul a declarat jurnaliștilor că va colabora cu ancheta, deși consideră că această cauză penală ar fi una politică.

Articole asemănătoare

Back to top button