fbpx

video | Scrisoare deschisă a angajaților ICS Natur Bravo SA, despre frații Kheyman: „Timp de doi ani, cât au condus, ne-au distrus valorile”

Angajații ICS Natur Bravo SA au formulat o scrisoare deschisă, prin care îi critică pe frații Kheyman, cei care s-au aflat la conducerea întreprinderii timp de doi ani. Colectivul susține că ce doi și-ar fi permis să încaseze sume enorme de bani, dar și că ar fi prejudiciat alte valori ale companiei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Scrisoare deschisă a Colectivului ICS Natur Bravo SA

 

„Noi, colectivul ICS Natur Bravo SA, am decis să venim cu această scrisoare deschisă prin care să informăm obiectiv societatea despre situația creată la întreprindere. În special, dorim să ne referim la acțiunile dlui Kheyman Evgeny și a fratelui acestuia, Kheyman Vasily, care au condus Natur Bravo timp de doi ani, între 2015 și 2017 , timp în care și-au permis să distrugă valorile noastre și să-și bată joc de cetățenii Republicii Moldova.

În luna decembrie a anului 2015, Dl Kheyman Vasily, cetățean al Federației Ruse și frate al așa-numitei victime Kheyman Evgeny, a fost numit director general al companiei Natur Bravo, neactivând nici măcar o zi în domeniul producerii și al industriei alimentare, dar fiindu-ne prezentat ca un „specialist foarte bun” în domeniul respectiv, deși credea că mazărea verde crește pe copaci în Moldova. Din momentul numirii sale în funcție, a început lenta stingere a unuia dintre cei mai mari producători de concentrat de mere și legume conservate din Republica Moldova.

Din orice investiție care era necesară de a fi făcută (reparație, construcție, procurări), domnul în cauză solicita așa-numitele „otkaturi”, fapte care pot și vor fi confirmate la necesitate de către mai multe victime care au fost forțate să le ofere pentru a obține o colaborare cu Natur Bravo. Preluând conducerea și avându-l în spatele său pe Kheyman Evgeny, care era președintele consiliului de directori, și-a permis să încaseze sume de bani enorme de la unele companii mici și mijlocii pentru a le cesiona datoriile față de Natur Bravo pe alte companii, declarând tot timpul că „мне шеф доверяет, мы корешы” (n.r. Șeful are încredere în mine, noi suntem prieteni).

Simțind gustul banului ușor datorită fotoliului și a înscrisului de director general, Dl Kheyman Vasily devenea tot mai obraznic în „gusturi”, cerând companiilor de construcții care făceau reparație la uzină să „umfle” devizele de cheltuieli, iar diferența o cerea contra semnăturii aplicate pe contractele de colaborare (partenerii noștri la necesitate pot confirma informația dată, mai ales că ulterior noul conducător Mukhmad Galaev a adus la realitate devizele de cheltuieli).

Grave devieri frații Kheyman Vasily și Evgheniy comiteau și în sezonul de colectare a merelor pentru procesare – pentru a ceda marea parte a producției de mere concurenților, primeau cate 0,05 bănuți la fiecare kilogram de mere pe care nu-l accepta, dar îl pasa concurenților noștri, în timp ce producătorii de materie primă erau în disperare, neștiind ce să facă cu toată roada.

Mai mult ca atât, Vasile și Evgheniy Kheyrnan, împrietenindu-se cu conducătorul distribuitorului oficial al companiei noastre, Megavil Group au început afaceri de pe urma cărora doar ei a avut de caștigat, chiar dacă aceasta era în detrimentul companiei. În acest sens există și o hotărâre de judecații prin care compania Megavil Group a fost obligată de instanță să restituie companiei Natur Bravo bunurile financiare achitate în avans în sumă de circa patru milioane de lei, deși conform contractului acestea urmau si fie achitate doar după realizarea planului de vânzări. Kheyman Vasily si Eugen au mai organizat și procurarea de recipiente pentru conserve prin intermediul companiei Megavil Group, pe care le achiziționau la preț de producător și le revindeau la Natur Bravo cu un adaos consistent, iar diferența o puneau în buzunar. Vasily Kheyman și administratorul SC Megavil Group își permiteau aceste grave nereguli, deoarece, după cum se lăudau chiar ei, erau „crâșuiți” chiar de fostul șef al IGP”.

Citește scrisoarea în întregime din documentul de mai jos:

Articole asemănătoare

Back to top button