fbpx

video | Sandu intenționează să depună la CC contestare privind declararea stării de urgență. „Este un abuz”

Maia Sandu intenționează să depună la Curtea Constituțională (CC) contestare privind declararea stării de urgență. În cadrul emisiunii Internetu’ Grăiește președinta a făcut o declarație în acest sens.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit ei, instituirea stării de urgență fără un plan concret de acțiuni ar reprezenta abuz. În același timp, Sandu a reiterat ideea că măsura a fost instituită pentru a tergiversa anticipatele.

„Este foarte clar că e un abuz să declari stare de urgență pentru 60 de zile. Asta spun nu eu, asta spune comunitatea internațională. (…)  Nu există nici o justificare ca să iai o decizie pentru 60 de zile și mai ales să iai o decizie goală, în spatele căreia nu există nici un plan, nu există coerență. Sigur că vom contesta această intenție de a bloca anumite activități, inclusiv potențiala activitate de dizolvare a Parlamentului”, a punctat șefa statului.

Amintim că, anterior, Sandu a declarat mai întâi că va acționa dacă lucrurile nu se vor schimba. „Deocamdată nu voi ataca decizia la CC, însă dacă nu voi vedea niciun efect – desigur îmi rezerv dreptul să acționez”, spunea Sandu după instituirea stării de urgență.

Ulterior, președinta a spus într-un interviu oferit jurnaliștilor de peste Prut că va emite decretul de dizolvare a Parlamentului când Curtea Constituțională îi va da dreptate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button