fbpx

video | Sandu îl avertizează pe Pînzari: Fiecare acțiune ilegală înseamnă ani grei de pușcărie. Sunteți gata să vă asumați acest lucru?

După ce, în această dimineață, un grup de mascați au intervenit în biroul colonelului Anatolie Macovei, care ieri ar fi declarat că susține Guvernul Sandu, lidera PAS a venit cu un mesaj pentru șeful IGP demis de Guvernul PSRM-ACUM, Alexandru Pînzari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Maia Sandu a ținut să-l preîntâmpine pe acesta că orice acțiune ilegală la care ar fi recurs va fi pedepsită cu închisoare.

„Îl somez pe cetățeanul Pînzari și pe toți cei care încalcă premeditat Constituția și execută ordine ilegale extrem de grave să înceteze imediat toate acțiunile de destabilizare a ordinii publice, intimidare și amenințare a oamenilor care se opun unui regim criminal. Dacă ei se ascund în spatele deciziilor Curții Constituționale, vreau să-i atenționez că mai presus de toate este Constituția țării. Actele Curții Constituționale nicidecum nu pot contraveni Constituției. Or, ceea ce a făcut așa-numita Curte Constituțională este anume asta – a încălcat prevederile Constituției.

Domnule Pînzari, sunt sigură că înțelegeți: fiecare acțiune ilegală a Dvs din aceste zile înseamnă ani grei de pușcărie, pentru complicitate sau chiar participare la uzurparea puterii de stat. Sunteți gata să vă asumați acest lucru pentru un bandit?”, i-a transmis Maia Sandu.

Totodată, Sandu a făcut declarații și în privința celor care „îndeplinesc acum ordinele ilegale ale lui Plahotniuc”.

„Voi anume astfel de acțiuni faceți și veți fi pedepsiți conform legii. Veți răspunde în fața unei justiții independente pentru crime împotriva poporului Republicii Moldova. Pedeapsa voastră crește cu fiecare acțiune abuzivă de încălcare a Constituției”, a spus ea.

Pentru cetățenii țării, Maia Sandu a transmis un mesaj de încurajare.

„Știu că vreți să ieșiți în apărarea guvernării legitime. Primim sute de mesaje în fiecare zi. Înțeleg că vreți să veniți în stradă și-i să le arătați că puterea este a poporului, că sute de mii de cetățeni sunt gata să apere Constituția Republicii Moldova și guvernarea legitimă. Însă, deocamdată, vă rog să păstrați calmul, să rămâneți acasă, pentru că noi ne dorim rezolvarea pașnică și democratică a acestei situații de criză. Dar să fim gata! Dacă ei vor merge la distrugerea totală a țării, noi, milioane de cetățeni, vom ieși să o apărăm!”, a mai adăugat Sandu.

Vezi și: „Și-au exprimat public viziunile politice, încălcând jurământul polițistului”. IGP vine cu precizări în cazul operațiunii de la Direcția nr.6 a INI

Amintim că Guvernul format din exponenții PSRM, PAS și PPDA a fost investit, potrivit Curții Constituționale, în afara termenului de trei luni (90 de zile) de la validarea mandatelor, prevăzut de Legea Supremă a statului. Curtea a decis că termenul în care Parlamentul ales pe 24 februarie putea deveni funcțional și legitim a expirat pe 7 iunie, în timp ce socialiștii și Blocul ACUM au ales organele de conducere ale Parlamentului și Guvernul a doua zi, pe 8 iunie. În consecință, întrucât șeful statului, Igor Dodon, nu a dorit să pună în aplicare decizia CC, acesta a fost suspendat, iar pentru procedura de dizolvare a Parlamentului, premierul Pavel Filip a preluat interimatul funcției de șef al statului. După dizolvarea Parlamentului, președintele interimar a anunțat și data organizării alegerilor parlamentare anticipate, care vor avea loc pe 6 septembrie 2019.

Articole asemănătoare

Back to top button