fbpx

video | Rusia publică imagini cu încărcarea unei rachete balistice intercontinentale într-un siloz de lansare

Armata rusă a încărcat o rachetă balistică intercontinentală „Yars” într-un siloz de lansare din regiunea Kaluga, a spus miercuri Ministerul rus al Apărării, relatează TASS.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministerul Apărării a lansat un videoclip pentru a marca evenimentul, chiar înainte de „Ziua Forțelor de Rachete Strategice” din Rusia, scrie HotNews.

„Această operațiune este importantă, deoarece va permite unui alte rachete balistice să intre în serviciul de luptă conform programului”, a spus comandantul formațiunii de rachete Kozelsk, Alexey Sokolov, potrivit Tass.

„Patria va primi un alt eșantion de arme nucleare, care ne va permite să rezolvăm orice sarcini la nivel strategic”, a mai spus Alexei Sokolov, comandant al formației de rachete Kozelsky, într-un videoclip distribuit de minister, potrivit CNN.

Anunțul instalării de rachete intercontinentale a Rusiei vine după informații conform cărora administrația Biden finalizează planurile de a trimite în Ucraina un sistem avansat de apărare aeriană cu rază lungă pentru a ajuta la contracararea atacurilor Moscovei.

Articole asemănătoare

Back to top button