fbpx

video | Proaspăt eliberat din pușcărie în Ucraina, un moldovean a decis să revină clandestin în țară. Polițiștii de frontieră l-au reținut la hotar

Un moldovean, anunțat în căutare națională acum cinci ani, a fost reținut în timp ce încerca să revină în țară prin ocolirea punctelor de trecere a frontierei. Tânărul nu deținea niciun document de identitate, iar ca justificare a declarat că recent a fost eliberat dintr-un penitenciar al Ucrainei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Individul a fost observat de angajații Sectorului Poliției de Frontieră Briceni cu ajutorul sistemului fix de supraveghere cu termovizor. Acesta înainta grăbit spre intrarea în țară. Imediat, în regiune a intervenit grupa operativă care a reținut persoana pe direcția Briceni – Rossoșani.

Acesta s-a dovedit a fi un locuitor al satului Bezeda, raionul Briceni, în vârstă de 29 de ani. La audieri, tânărul a relatat că timp de un an s-a aflat în detenție, fiind condamnat de autoritățile ucrainene pentru răspândirea unui apel fals. La fel, cercetările au scos la iveală și faptul că pe numele lui există un dosar penal, fiind căutat de către Inspectoratul de Poliție Briceni.

Cazul este cercetat sub aspectul trecerii ilegale a frontierei de stat, infracțiune pentru care cetățeanul riscă amendă în mărime de până la 750 de unități convenționale, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la doi ani. Tânărul a fost preluat de către polițiștii IP Briceni pentru stabilirea altor fapte comise anterior de acesta.

Articole asemănătoare

Back to top button