fbpx

video | Pro Moldova prezintă un plan pentru controlul pandemiei. Ce prevede acesta și de cine a fost elaborat?

Pro Moldova are un plan pentru controlul pandemiei. Conform Ruxandei Glavan, documentul a fost elaborat de comun cu specialiștii în virusologie, epidemiologie și doctori din prima linie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Planul include patru obiective mari și 12 sub-obiective. El a fost realizat sub forma unei hotărâri de Guvern, iar dacă va fi adoptat, Executivul urmează să îl respecte și să vină regulat în Parlament cu rapoarte.

Primul obiectiv este reluarea controlului asupra virusului, care include măsuri de limitare a răspândirii a maladiei, testări în masa, achiziționarea testelor, instruirea cetățenilor, separarea fluxurilor de persoane în spitale și fortificarea capacităților de monitorizare epidemiologică, inclusiv prin aplicații de telefonie mobilă.

Un alt obiectiv ține de motivarea personalului medical, dublarea salariilor pentru aceștia, achitarea imediată a 16.000 de lei și oferirea indemnizațiilor unice de 100.000 de lei familiilor doctorilor decedați. La fel, se recomandă asigurarea rezervei de cadre, includerea rezidenților în procesul de tratament și recalificarea personalului existent.

Documentul a fost înregistrat la Secretariatul Parlamentului.

Articole asemănătoare

Back to top button