fbpx

video | Prea mulți deținuți, dar prea puține locuri. 250 de milioane de lei, alocate pentru construcția unui nou penitenciar la Bălți

Lucrările de construcție a unei noi instituții penitenciare la Bălți, începute în 2014, s-au accelerat datorită unor noi sume investite pentru lucrări.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Informația a fost confirmată de către șeful Penitenciarului nr.11 din Bălți, Valeriu Starii, în cadrul emisiunii „Paragraf”.

„Va fi un penitenciar amplasat în afara orașului, de tip nou, aliniat la standardele europene”, a menționat Valeriu Starii.

Noua instituție este construită pentru a putea face față numărului mare de persoane condamnate și va avea capacitatea de 650 de locuri. Deși încă nu a fost anunțat când lucrările vor fi finalizate, se știe că pentru proiect au fost alocate peste 250 de milioane de lei.

În prezent Penitenciarul nr.11 din Bălți, care are statut de izolator de urmărire penală, este suprapopulat, aici sunt închise aproximativ 450 de persoane, pe când insituția este adaptată doar pentru 258 de deținuți.

Articole asemănătoare

Back to top button