fbpx

video | Polițiști de patrulare, filmați în timp ce ar fi împărțit mita primită de la șoferi

Nouă angajați ai Inspectoratului Național de Patrulare sunt cercetați penal pentru corupere pasivă. Aceştia ar fi extorcat şi primit de la conducătorii auto mijloace financiare ce nu li se cuvin pentru a nu întocmi procese-verbale privind încălcarea Regulamentului circulației rutiere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Operațiunea de documentare a ilegalităților a durat circa șase luni, în rezultatul căreia au fost inițiate mai multe cauze penale pentru corupere pasivă. Procuratura Anticorupție a finalizat și a expediat în instanța de judecată patru dosare, iar în privința celorlalți bănuiți urmărirea penală continuă.

Dacă vor fi găsiți vinovați, polițiștii riscă o pedeapsă cu închisoare de la cinci la 10 ani și amendă de la 1000 la 3000 de unităţi convenţionale, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani.

Potrivit Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, ancheta continuă în scopul stabilirii implicării şi a altor persoane în cazurile respective. 

Articole asemănătoare

Back to top button