fbpx

video | Politica din Moldova, văzută prin ochii jurnaliștilor arabi de la Al Jazeera. Ce a fost reflectat în reportajul „Moldova și Păpușarul”?

Doi reporteri de la postul arab de televiziune Al Jazeera au realizat un reportaj în urma unei vizite în Republica Moldova. Glenn Ellis și Viktoryia Kolchyna vorbesc în materialul jurnalistic despre politica țării noastre, alegerile parlamentare recente, dar și despre liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Documentarul are o durată de 25 de minute și fost numit „Moldova și Păpușarul”. Aceștia au inclus în reportaj și opiniile mai multor politicieni, ca Andrei Năstase, Bogdan Țîrdea, Maia Sandu și Igor Dodon.

„Am ajuns în Moldova în timpul unei furtuni de zăpadă. În Chișinău, capitala dărâmată a națiunii, erau -5 grade Celsius atunci când avionul a aterizat, fapt ciudat de potrivit pentru o fostă republică sovietică care uneori pare înghețată în timp”, scrie Glenn Ellis.

Cei de la Al Jazeera au menționat în cadrul articolului că „Europa de est este plină de guverne dominate de figuri controversate, care nu sunt nici prim-ministru, nici președinte – ca Jarosław Kaczynski din Polonia sau Liviu Dragnea din România”.

„Un membru mai puțin cunoscut al acestui club select este Vlad Plahotniuc, un oligarh și politician cunoscut drept „Păpușarul”, care, după spusele unora, controlează lucrurile de aici de mai bine de un deceniu, fără a se afla vreodată, în mod oficial, la cârma țării”, au spus reporterii.

Pentru realizarea materialului, jurnaliștii au cerut și opinia jurnalistei Natalia Morari, dar și a directoarei Transparency International, Lilia Carasciuc. Reporterii arabi au menționat că reprezentanții PDM nu au răspuns solicitărilor de a le oferi un interviu, transmite unimedia.info.

Articole asemănătoare

Back to top button