fbpx

video | Platforma DA insistă pe scoartea Partidului Șor în afara legii. Plîngău: Încalcă grosolan legea

Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr” insistă pe scoaterea în afara legii a Partidului Politic Șor. Liderul formațiunii, Dinu Plîngău, a anunțat  într-o conferință de presă că a depus la Ministerului Justiției un demers în acest sens.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ținând cont că toate aceste acțiuni cât și liderii sau mijloacele financiare folosite pentru pregătirea unor asemenea scenarii au legături directe sau indirecte cu Partidul Politic Șor, Platforma DA reiterează despre necesitatea aplicării de către Ministerul Justiției a art. 21 cu privire la legea privind activitatea partidelor politice”, a declarat Plîngău

Totodată, Dinu Plîngău a spus că formațiunea va pregăti și 63 de petiții în adresa celor 63 de deputați ai majorității parlamentare, ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), pentru examinarea motivului de ce nu se aplică legislația cuvenită de către Ministerul Justiției cu privire la activitatea partidelor politice.

„Republica Moldova este bulversată de mesaje apocaliptice în legătură cu ultimele evenimente ce indică la pregătirea unor destabilizări. Partidul Șor recidivează în încălcarea legislației fără a fi luate măsurile necesare din partea instituțiilor abilitate. Dacă nu vor fi reacții la aceste petiții, toate organizațiile teritoriale ale partidului nostru vor începe colectarea semnăturilor pentru a face presiune publică asupra Ministerului Justiției, parlamentarilor, pentru a face ordine în activitatea partidelor din Republica Moldova”, a punctat fostul deputat.

În noiembrie 2022, cabinetul de miniștri a aprobat proiectul hotărârii de Guvern prin care Ministerul Justiției propune verificarea constituționalității Partidului Șor. Potrivit ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, în sesizarea înaintată sunt prezentate suficiente argumente care denotă faptul că, prin toate activitățile de până acum, Partidul Șor a acționat în contradicție cu principiile statului de drept și pune în pericol suveranitatea și independența Republicii Moldova.

Conform sesizării, acțiunile comise de Partidul Șor pe parcursul ultimilor șase ani sunt incompatibile cu principiile fundamentale ale democraţiei. În plus, pe lângă investigațiile jurnalistice, care demonstrează încercările partidului de a submina vectorul de dezvoltare europeană a Republicii Moldova cu implicarea serviciilor secrete din alte state, în document este menționat și faptul că, recent, liderul formațiunii a fost inclus pe lista de sancțiuni a Statelor Unite ale Americii.

Articole asemănătoare

Back to top button