fbpx

video | Plahotniuc și Luncașu ar fi controlat cea mai mare rețea de trafic de cocaină din Europa de Est

Potrivit unei investigații de la RISE Project, ex-liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, și omul de afaceri din anturajul său, Iurie Luncașu ar fi condus ani de zile cea mai mare rețea de trafic de cocaină din Europa de Est.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform informațiilor obținute de jurnaliștii RISE din România și Bulgaria, Iurie Luncașu ar fi fost finanțatorul unei rețele de trafic de cocaină din Columbia, iar drogurile ajungeau să fie transportate prin porturile Odesa, Constanța și Giurgiulești.

Banii proveniți din aceste acțiuni ar fi fost investiți în construirea mai multor imobile, făcându-se referire și la clădirea supranumită și „Casă Albă” dintr-o zonă rezidențială din Chișinău, care i-ar fi aparținut lui Plahontiuc prin intermediul lui Luncașu.

Drogurile care circulau prin această rețea ar fi fost vândute pe piața mai multor state ale Uniunii Europene, dar și în Rusia. Chiar dacă în mai multe țări, rețeau a fost supusă investigațiilor, aceasta ar fi fost foarte bine acoperită în Republica Moldova.

Totuși, în iunie 2019, autoritățile din Rusia au anunțat deschiderea unui dosar penal pentru trafic de droguri, în acesta fiind vizate mai multe nume cunoscute de la Chișinău, printre care Vladimir Plahotniuc și Constantin Țuțu.

De asemenea, aproape două luni mai târziu, în august 2019, Iurie Luncașu este găsit mort pe un câmp din apropierea Chișinăului. Acesta a fost împușcat în cap, iar asupra sa avea un bilețel în care se menționa că este vorba despre suicid.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button