fbpx

video | #pentruChisinau: Cum pot fi gestionate mult mai eficient locurile de parcare din capitală, potrivit experților IPRE?

Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), în cel de-al optulea film informativ #pentruChisinau, vine cu recomandări privind gestionarea mult mai eficientă a locurilor de parcare din mun. Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Una din soluțiile propune de IPRE este crearea Agenției Municipale de Parcări și atragerea mai multor operatori privați în procesul de gestionare a parcărilor. Prin intermediul agenției, autoritățile municipale și-ar asigura întreg controlul asupra parcărilor, fără necesitatea de a da în arendă sau în concesiune terenurile municipale.

Totodată, Agenția Municipală de Parcări: 

  • va inventaria și demarca toate locurile de parcare
  • va determina modalitățile de plată și costul
  • va aplica marcajul și semnele de circulație.

De menționat că, potrivit analizei IPRE, Moldova va depăși numărul de un milion de unități de transport care circulă pe teritoriul țării în anul 2019, dintre care cea mai mare parte sunt concentrate în mun. Chișinău. Respectiv, gestiunea sistemului de parcare reprezintă o provocare pentru autoritățile locale.

Filmele sunt realizate în cadrul Proiectului „Audieri publice pentru Chișinău 2.0”, implementat de IPRE cu susținerea Fundației pentru o Societate Deschisă (FOSI). Până la sfârșitul anului 2019, IPRE își propune să contribuie la formularea a 12 propuneri de politici publice în domeniul serviciilor publice, transportului public și reformei administrației publice din mun. Chișinău. 

Articole asemănătoare

Back to top button